Categories
Blogi

Kuidas valida omale autot?

1. Kaalu läbi oma vajadused ja võimalused

Esimesena vaatab ostja tavaliselt auto müügihinda, ent arvestama peab ka ostuga kaasnevate lisakuludega – auto ostueelne ülevaatus, registreerimine, kindlustused. Ole valmis ostma vajadusel uued rehvid või tegema muid remonttöid, et auto kasutamine oleks jätkuvalt turvaline.

2. Vali välja see õige auto

Arvesta siingi oma tegelike vajadustega, mis puudutab nii auto ruumikust, võimsust kui tavalist läbisõitu ning seda, kas sõidad pigem lühikesi otsi peamiselt linnas või hoopis sagedasi pikki otsi maanteel.
Väljavalitud sõidukit ja ka selle müüja tausta tuleb kindlasti kontrollida.  Soovitame jälgida nii Maanteeameti kui ka Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti juhendeid. Kõigepealt tasub teha sõiduki registreerimisnumbri alusel iseseisev sõiduki taustakontroll Maanteeameti e-teeninduses ja vaadata üle sõiduki liikluskahjud Eesti Liikluskindlustuse Fondi kodulehelt. Seejärel tasub kaasata kindlasti spetsialist ning jälgida, et müük vastaks etteantud tingimustele. Ostueelset kontrolli sõidukile teevad ülevaatuspunktid, erinevate automarkide esindussalongid ning remonditöökojad.

3. Leia ostuks vajalikud rahalised vahendid

Kui oled sõiduki välja valinud, selle tehnilisest seisukorrast teadik ja müüja usaldusväärsuses veendunud, kaalu läbi rahastamise küsimus
Finanseeringut vajades küsi pakkumist ASC Motors OÜ müügikonsultandilt.